

Watkins Glen SpeedTour

Watkins Glen International | Full Track Configuration – 3.4 miles September 7-11, 2022 Provisional Race Schedule | V3 08/24/22

Tuesday, September 6 (No Track Access)

2:00pm-5:00pm Early Registration

Wednesday, September 7

7:00am—5:00pm Registration

7:00am—8:00am Release garage tenants from gate 2

Release prep shops, 5th wheels

8:00am (approx.) Release all pull-along trailers

(via grass lot/gate 3 crossover)

7:00am-12:30pm Track Crossover for Large Rigs Open (Gate 3) 7:00am – 6:00pm Gate 2 open - rigs under 13'5 may use tunnel,

rigs over 13'5 must go to the right and stage at

Gate 3 across from registration and wait for

escort across the track)

12:00pm Test Day Driver's Mtg (Victory Circle)

12:00pm-- 5:00pm Tech Inspection - SVRA trailer

1:00pm Group A 1, 2, 3, 4, 5b 1:20pm Group B 6, 8, 12

1:40pm Group C IGT

2:00pm Group D 5a, 7, 9, 11

2:20pm Group E 10 2:40pm Group F HTA 3:00pm Group A

3:20pm Group A

3:40pm Group C

4:00pm Group D

4:20pm Group E 4:40pm Group F

4:20pm End of on track activities

5:00pm – 6:00pm Track Crossover for Large Rigs Open (Gate 3)

6:00pm Gate 2 CLOSES – No parking rigs in paddock after 6pm – must park in staging area across from registration until

next morning.

Thursday, September 8

7:00am—5:00pm Registration

7:00am---8:00am Track Crossover for Large Rigs Open (Gate 3)

7:00am---5:00pm Paddock Access--GATE 2 (Tunnel) 7:30am---5:00pm Tech. Inspection – SVRA trailer

7:30am - Test Day Drivers' Mtg (if missed Wed) – Victory Circle

8:00am Group A

8:20am Group B 8:40am Group C

0.40am Group C

9:00am Group D

9:20am Group E

9:40am Group F

10:00am Group A

10:20am Group B

10:40am IGT Qualifying 1

11:05am Group D

11:25am Group E

11:45am Group F

12:05pm TA2 - Optional Test 1

12:35pm Bugatti

12:40pm—1:30pm LUNCH BREAK

1:00pm MANDATORY DRIVERS' MTG (Victory Circle)

(Downtown reenactment AND enduro meeting to follow)

12:45-1:15 pm Track Crossover for Large Rigs Open (Gate 3)
1:30pm Groups 1, 3, 4, 5b Practice

Thursday, September 8 (continued)

1:55pm	Groups 5a, 7, 11	Practice
2:20pm	Groups 6, 12a	Practice
2:45pm	IGT	Qualifying 2
3:10pm	Group 2	Practice
3:35pm	Groups 8, 12b	Practice
4:00pm	Group 10	Practice
4:25pm	Group 9	Practice
4:50pm	HTA	Practice
5:15pm	TA2®	Optional Testing 2 30min
5:45pm	Bugatti	

5:00pm OLD COURSE RE-ENACTMENT
APPLICATIONS MUST BE TURNED INTO TECH

6:00-7:00 pm Track Crossover for Large Rigs Open (Gate 3)

6:15pm Track Walk

Friday, September 9

7:00am--4:00pm Registration

7:00am—11:45am Tech. Inspection – SVRA trailer

7:00-8:00 am Track Crossover for Large Rigs Open (Gate 3)
8:00am Groups 1, 3, 4, 5b Practice
8:25am Groups 8, 12b Practice
8:50am Group 10 Practice

9:05am Bugatti Re-enactment at Smalley's Garage (open to all)
Leave Track for Historical Tech Inspection

9:15am HTA Practice
9:40am Group 9 Practice

10:00am Old Course Participant List Posted at Tech
Pick up packets for entry at Tech by 11:00am

10:05am Groups 6, 12a Practice 10:30am Groups 5a, 7, 11 Practice 10:55am IGT Feature Race 1 11:20am Group 2 Practice 11:45am TA2® Practice 30 min 12:15pm TA/XGT/SGT/GT Optional Testing 2 30 min

12:45pm—1:40pm LUNCH BREAK

12:45pm - 1:15pm WG VIP/WG Tour De Marques

1:15pm – 1:40pm Winner's Circle Student Built Cars Laps followed by Project Celebration at Victory Circle

1:40pm	Groups 1, 3, 4, 5b	Qualifying 1
2:05pm	HTA	Qualifying 1
2:30pm	Groups 8, 12b	Qualifying 1
2:55pm	Groups 6, 12a	Qualifying 1
3:20pm	IGT	Feature Race 2
3:45pm	Group 9	Qualifying 1
4:10pm	Group 10	Qualifying 1
4:35pm	Groups 5a, 7, 11	Qualifying 1
5:00pm	Group 2	Qualifying 1
5:25pm	TA2®	Qualifying 15min
5:45pm	TA2®	Qualifying 15min
6:00pm	TA/XGT/SGT/GT	Optional Testing 2 30min
6:30pm	End of on-track activities	
6:45pm	Track Walk	

Downtown Festival Old Course Re-Enactment Schedule

3:45pm All Bugattis & selected Cars Assemble for Old Course Reenactment

4:30pm Re-enactment Cars Leave the Track 6:30pm Re-enactment Cars Return to Track



Watkins Glen SpeedTour

Watkins Glen International | Full Track Configuration – 3.4 miles September 7-11, 2022 Provisional Race Schedule | V3 08/24/22

Saturday, September 10

		
7:30am—3:00pm	Registration	
7:30am9:30am	Tech. Inspection – SVRA trailer	
8:00am	Group 9	Qualifying 2
8:20am	Groups 8, 12b	Qualifying 2
8:40am	Bugatti	Qualifying 2
9:00am	Group 2	Qualifying 2
9:20am	Groups 6, 10, 12a	Qualifying 2
9:40am	Groups 1, 3, 4, 5b	Qualifying 2
10:00am	TA/XGT/SGT/GT	Practice 30 min
10:30am	HTA	Qualifying 2
10:50am	Groups 5a, 7, 11	Qualifying 2
11:10am	TA2®	Feature Race 70 min
12·20nm-1·10nm	LLINCH BREAK/WGLCa	r Show Lans

11:10am	TA2®	Feature Race 70 min
12:20pm-1:10pm	LUNCH BREAK/WGI Car Show Laps	
1:10pm	IGT	Feature Race 3
2:10pm	Groups 5a, 7, 11	Feature Race 1
2:35pm	Groups 1, 3, 4, 5b	Feature Race 1
3:00pm	Groups 8, 12b	Feature Race 1
3:25pm	Bugatti	Feature Race 1
3:45pm	Group 9 Feature Race 1	
4:10pm	Group 10 Feature Race 1	
4:35pm	Group 2 Feature Race 1	
5:00pm	HTA Feature Race 1	
5:25pm	Groups 6, 12a	Feature Race 1
5:50pm	TA/XGT/SGT/GT Qualifying 40 min	
6:30pm	End of on-track activities	
5:30pm	EVENT PARTY – Jack Daniel's Club	
	Sponsored by Merchants Fleet	
	5:30 – cash bar, 6:00 – dinner/band	
	Tickets for sale at registration for \$25	

Sunday, September 11

8:00am—12 noon Registration

7:50am	ALL ENDURO CARS ON	GRID 60 min
8:00am-9:00am	Vintage Endur	o 1 pit stop
Hard stop at 9:00	(Groups 1, 2, 3, 4, 5b,	6b, 8, 12b)
9:05am	Groups 5a, 7, 11	Feature Race 2
9:35am	Group 10	Feature Race 2
10:05am	Groups 8, 12b	Feature Race 2
10:35am	Groups 1, 3, 4, 5b	Feature Race 2
11:05am	TA/XGT/SGT/GT	Feature Race 2 70min
12:15pm-1:15pm	LUNCH BREAK/WGI Sponsor Laps	
12:45pm	Fan Walk Pit Lane/Invocation/National Anthem	
1:15pm	Governor's Cup Bugatti	Feature Race
1:35pm	HTA	Feature Race 2
2:05pm	Groups 6, 12a Dick Mo	oney Memorial Race
2:35pm	Group 9	Feature Race 2
3:05pm	Mustangs	Featured Marque Race
3:35pm	Group 2	Feature Race 2
4:05pm	Collier Cup	Feature Race
4:20pm	ALL ENDURO CARS ON	GRID 60 min
4:30pm-5:30pm	Historic GT/GTP/ALMS	Enduro 1 pit stop
	(Groups 5a, 6a, 7, 9, 10,	11, 12a)